Kinderhaven

Op deze pagina

Wat is Kinderhaven?

Kinderhaven is het aanbod in Merksemdok van voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Sommige activiteiten zijn enkel voor de kinderen, andere zijn voor het hele gezin.

Centraal bij Kinderhaven staan creativiteit, nieuwsgierigheid, ouderbetrokkenheid en een gezonde levensstijl. 

 

Kunst voor kinderen

Wilde Raven

Bij Wilde Raven gaan we samen op ontdekkingsreis. We spelen, fantaseren en experimenteren erop los. We tekenen en schilderen, knippen en plakken, ontwerpen en bouwen.… We creëren met papier, karton, hout, stof en klei. Elke dinsdag is een nieuw avontuur, een tocht vol verrassingen. Voor kunstenaars van 8 tot 10 jaar. 

Kunstenbad Academie Merksem

Ben je tussen de 6 en 8 jaar? En kan je nog niet kiezen tussen muziek, beeldende kunsten, woord of dans? Duik dan op donderdag in het Kunstenbad van de Merksemse Academie, een plek waar keuzes maken niet hoeft en waar je heel veel kan ontdekken en doen. Meer informatie vind je op de website van de Academie. 

 

 

Familiedagen

Ahoy, landratten! Iedere derde woensdag van de maand meren de kapitein en zijn crew aan in Merksemdok. En elke keer is het een namiddag plezier voor het hele gezin: sporten en bewegen, knutselen, koken, ontdekken... 

De familiedagen zijn een activiteit voor gezinnen met kinderen (tot 12 jaar). Vergeet je mama of papa (of oma en opa) dus niet mee te nemen! 

 

Studio-t

Weet jij graag hoe toestellen en systemen in elkaar zitten? Ontdek jij graag nieuwe dingen en wil je wel eens iets verrassends uitproberen zoals een luidspreker voor je GSM maken, een brug bouwen met bamboe of een kaarsenhouder in beton maken? Doe mee aan de gratis workshops van Studio-T!

Je kan inschrijven via de website van de AP hogeschool.

De activiteiten worden georganiseerd door Merksemdok, Academie Merksem, de Jeugddienst van Merksem, Buurtsport Merksem, KRAS en Basisschool De Luchtballon.