Kinderhaven

Op deze pagina

Wat is Kinderhaven?

Kinderhaven is het aanbod in Merksemdok van voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Sommige activiteiten zijn enkel voor de kinderen, andere zijn voor het hele gezin.

Centraal bij Kinderhaven staan creativiteit, nieuwsgierigheid, ouderbetrokkenheid en een gezonde levensstijl. 

 

Studio-t

Weet jij graag hoe toestellen en systemen in elkaar zitten? Ontdek jij graag nieuwe dingen en wil je wel eens iets verrassends uitproberen zoals een luidspreker voor je GSM maken, een brug bouwen met bamboe of een kaarsenhouder in beton maken? Doe mee aan de gratis workshops van Studio-T!

Inschrijven kan je hier via de website van de AP hogeschool

Kunst voor kinderen

Wilde Raven

Bij Wilde Raven gaan we samen op ontdekkingsreis. We spelen, fantaseren en experimenteren erop los. We tekenen en schilderen, knippen en plakken, ontwerpen en bouwen.… We creëren met papier, karton, hout, stof en klei. Elke dinsdag is een nieuw avontuur, een tocht vol verrassingen. Voor kunstenaars van 8 tot 10 jaar. 

Kunstenbad Academie Merksem

Ben je tussen de 6 en 8 jaar? En kan je nog niet kiezen tussen muziek, beeldende kunsten, woord of dans? Duik dan op donderdag in het Kunstenbad van de Merksemse Academie, een plek waar keuzes maken niet hoeft en waar je heel veel kan ontdekken en doen. Meer informatie vind je op de website van de Academie. 

 

 

Familiedagen

Ahoy, landratten! Iedere derde woensdag van de maand meren de kapitein en zijn crew aan in Merksemdok. En elke keer is het een namiddag plezier voor het hele gezin: sporten en bewegen, knutselen, koken, ontdekken... 

De familiedagen zijn een activiteit voor gezinnen met kinderen (tot 12 jaar). Vergeet je mama of papa (of oma en opa) dus niet mee te nemen! 

In 2022 zullen we terug van start gaan met onze familiedagen als de corona maatregelen dit toelaten. Staan alvast op de plannning;

  • woensdag 30 maart 2022: grote herstart met als thema 'het circus'
  • woensdag 20 april 2022
  • woensdag 18 mei 2022
  • woensdag 15 juni 2022

 

Discomix

Hop met die beentjes! Want bewegen is gezond. Dans mee de school uit en het weekend in op deze gezonde after school. Rechtstreeks van de klas de dansvloer op!

Iedere vierde vrijdag van de maand is er in Merksem een gratis dansfeestje voor kinderen. Kom rechtstreeks van de school samen met je ouders naar het ontmoetingscentrum. Wij zorgen voor een echte dj en een gezond vieruurtje.

Door de huidige coronamaatrelen zijn de discomixen van januari en februari 2022 geannuleerd.

Van zodra we een nieuwe planning hebben kan je dit hier vernemen.

 

De activiteiten worden georganiseerd door Merksemdok, Academie Merksem, de Jeugddienst van Merksem, Buurtsport Merksem, KRAS en Basisschool De Luchtballon.