Deze toneelvoorstelling is een krachtig en meeslepend stuk dat de complexiteit en de menselijke ervaring van migratie op een indringende manier belicht. Het biedt een waardevolle reflectie op de universele thema's van identiteit, thuis en de zoektocht naar een beter leven.

De dialogen tussen de personages geven een diepgaand inzicht in hun emoties, twijfels en angsten, evenals hun vastberadenheid en veerkracht om hun leven in België op te bouwen. De monologen van de personages, vooral die van Lena en Maria, bieden een intieme kijk op hun innerlijke conflicten en verlangens. De scènes zijn zorgvuldig opgebouwd en geven een levendig beeld van het leven van de personages in Roemenië en hun transitie naar België. De symboliek van de gevangen vogel en het thema van vrijheid en verlossing lopen als rode draden door het verhaal, waardoor het een diepe emotionele lading krijgt.

De toneelvoorstelling heeft twee delen: in het eerste deel gaat het  over het leven van de drie vriendinnen in Roemenië en in het tweede deel is er sprake van hun leven in België. Diverse gebeurtenissen laten hun sporen achter op het leven van de  vriendinnen.

Ioana (Ana Ciccio),  Maria (Alexandra Volintiru) en Lena (Alina Nicolae) zijn de drie vriendinnen. Maria is kunstzinnig, moedig en enthousiast. Ioana heeft veel energie. Ze is behulpzaam en ze houdt van orde en ze zegt direct wat ze denkt. Lena is een oprechte en empathische jonge vrouw met het hart op de juiste plaats. De rol van de politieagent Martens is gespeeld door George Pandelescu.

Cristina, de dochter van Ioana, is een jonge en speelse adolescente die samen met Ela (Elly Pandelescu) en Toni ( Patrick Pandelescu)  spelen in deze toneelvoorstelling. Zij houden van dansen en lachen en zij genieten van het leven.

 

Patrick (11 j. o.) & Elly (14 j. o.) zijn twee getalenteerde adolescenten die hebben in verschillende promo’s  op TV gespeeld. Vanaf augustus zullen ze debuteren bij Studio 100.

Alexandra Volintiru studeert Mode& Technologie bij HO Gent.

Maria Cleja studeert Toneel bij Academie Torhout.

Acteurs:

MARIA: Alexandra Volintiru

IOANA: Ana Cicio

LENA: Alina De Vos

CRISTINA: Maria Cleja

ELA: Elly Pandelescu

TONI: Patrick Pandelescu

POLITIEAGENT MARTENS: George Pandelescu

   ARTRO FV socio-culturele Feitelijke Vereniging

www.avdiavanart.be

 

Praktisch

genre
locatie
  • Merksemdok
  • Emiel Lemineurstraat 72
  • 2170 Merksem

Extra

Meer info

Avdia Avrumutoae

voorzitter ARTRO FV, Roemeens-Belgisch socio-culturele vereniging

0483 668 804

avdia.avrumutoae@gmail.com

www.avdiavanart.be