Weerklank

Op deze pagina

Verzamel met kunstenaar Ernst Maréchal de geluiden van Merksem

Alle klank is daarbij welkom. Een stem, een gesprek,  de eend die kwaakt in het park, de tram die piept aan de terminus, het tikken van de regen op het bushokje,  maar ook dat lied dat je zingt voor je kind of een geluid dat je kalm maakt.

Luister naar de opnames. Maak zelf opnames. Wissel je eigen opnames uit met anderen. Ga zo in dialoog met mensen uit de buurt. Dat kan met woorden of met geluiden die je zelf maakt. Elk antwoord is mogelijk. Alles weerklinkt.  

We brengen het geluid van Merksem samen als in een bibliotheek en we kiezen onze favoriete fragmenten. Daarmee weven we verschillende geluidstapijten. Als een geluidsportret van Merksem dat we zullen delen. Met Weerklank laten we van ons horen.

Wil je meedoen?

Schrijf je in voor de activiteiten in de kalender hieronder.

Voor de sporen Luister & Spreek of Meertalig Merksem kan je inschrijven via koen.pyls@antwerpen.be of 0489 94 59 95.

Kalender

De 4 sporen van Weerklank

#1 VELDOPNAME(S) / creatietraject

We maken geluidsopnames in de buurt.

 

#2 OBJECT & KLANK / creatietraject

Hoe laat je objecten of materialen resoneren? Hoe kunnen die geluiden meditatief werken? Hoe ga je in interactie wanneer ook anderen geluiden laten weerklinken? We onderzoeken het samen.

 

#3 LUISTER & SPREEK / uitwisselingstraject

We zoeken mensen die via het uitwisselen van geluidsopnames met elkaar in dialoog willen gaan. Je luistert en kiest die fragmenten waarop je wil reageren. Je hoeft je daarvoor niet te verplaatsen.

 

#4 MEERTALIG MERKSEM / verzamelproject

We verzamelen liedjes en poëzie  in alle mogelijk talen. Maar willen ook graag horen hoe anderstaligen het Nederlands verrijken met al hun mooie accenten.