Programma

Schatten van Vlieg

Een zomerzoektocht langs de Merksemse graffiti

do 1 jul 2021 - 10.00 uur tot di 31 aug 2021 - 16.00 uur

Maak een wandeling door Merksem, ontdek de graffiti kunstwerken, doe de opdrachten en los de raadsels op. Ontdek zo waar de schatkist verstopt is en hoe je ze opent. Zie jij wat ik zie?

18+

Sterk Onversterkt!

di 27 jul 2021 - 13.00 uur

Met 18+ haal je een collectie Classic Albums in huis. Dit combo van 18 snaren plus stem stript op enigszins ondeugende wijze evergreens van de jaren '20 tot nu. Gitaar, mandoline en cello vloeien samen in een tijdloze sound, afgestemd op de befaamde stembanden van Herman Dils.

Sterk Onversterkt Jam Sessie

Sterk Onversterkt!

za 31 jul 2021 - 19.00 uur

Open jamsessie in de tuin van het Gildenhuis. Meer dan ooit wordt er uitgekeken naar een stroomloos weerzien! Deze laatste avond van juli staat dan ook volledig in het teken van ontmoeting, ontdekking en verbinding. Breng je stroomloze instrument mee en we maken samen een muzikale wereldreis.

E.K. & The Huggs

Feel the groove!

za 21 aug 2021 - 19.00 uur

Een swingend concert in de prachtige tuin van het Gildenhuis! E.K. & The Huggs brengen covers van 60's tot '90's, beat, motown, pop en een vleugje folk, met een klassieke bezetting van gitaren, bas en drum.

Brasserie croque-notes

Un petit coin de paradis

za 28 aug 2021 - 19.00 uur

Franse chanson in de tuin van het Gildenhuis. Brasserie Croque-Notes brengt klassiekers en onbekende juweeltjes uit het repertoire van Georges Brassens, de vader van het Franse chanson. In oktober zou hij 100 worden!

Dimitri Leue

Kunst mijn kloten, een vertelling

vr 3 sep 2021 - 20.15 uur

Een vertelling waarbij Dimitri Leue in samenspraak met het publiek op zoek gaat naar Kunst in al zijn betekenissen. Kunst is voor elk van ons iets anders, of niet? Samen met de gelukkige aanwezigen zoekt hij naar de superlatief van kunnen.

Barbara Dex

Thank God I’m a Country Girl – Try-out

za 18 sep 2021 - 20.15 uur

Barbara Dex en countrymuziek, dat klikt en dat weten we. Ze koestert veel bewondering voor countrygrootheden als Dolly Parton, Tammy Wynette en Cindy Walker. Nu trekt ze alle registers open om je te verwennen op een muzikale avond vol hartverwarmende countrymuziek, allemaal van vrouwen!

Nigel Williams

Tijdens de rust

vr 8 okt 2021 - 20.15 uur

Stand-upcomedian Nigel Williams is een geboren podiumbeest die het publiek bestookt met zijn ruwe, up-tempo comedy in Angelsaksische traditie, geënt op de actualiteit met veel freewheelen en pittige interacties met de toeschouwers.

Jaouad

Messias Tour

vr 5 nov 2021 - 20.15 uur

Jaouad Alloul verrast ons met een uniek debuut, gewijd aan verlies en overtuiging. En net zoals de artiest laat ‘Messias’ zich niet in een hokje plaatsen. Het album staat bol van nummers die zich uiteenlopend laten omschrijven als soul, pop, R&B en gospel.

Tiny Legs Tim

Call Us When It’s Over

za 22 jan 2022 - 20.15 uur

‘Call Us When It’s Over’ is het zesde studioalbum van Tiny Legs Tim. Het is een spontane uitbarsting van energie. Een ode aan het “samen muziek maken” na drie maand muzikaal braakland tijdens de eerste lockdown.

Jade Mintjens & Serine Ayari

Stand-up

vr 11 feb 2022 - 20.15 uur

De pittige en charmante Jade Mintjens brengt haar glimlach en gitaar mee op het podium. Met haar sterke comedyshow bezorgt ze je gegarandeerd een lach en een traan op je gezicht. Serine Ayari vertelt over haar leven, over haar Tunesische roots en over hoe het is om een kind van immigranten te zijn.

Maxime Waladi i.s.m. Action Zoo Humain

Le Chicon

do 10 mrt 2022 - 20.15 uur

De jonge theatermaker Maxima Waladi graaft in de multiculti grond van zijn verleden, bezaaid met witloofkroppen en durumtarwe. Wat werpt hij van zich af en wat wenst hij te koesteren? Waladi gaat op z’n Air Maxen op zoek naar zijn wortels en bindt de strijd aan met zijn kwelgeesten.

Humo's Comedy Cup 2021

Finalistentour

vr 11 mrt 2022 - 20.15 uur

Humo’s Comedy Cup is zonder twijfel de meest toonaangevende comedywedstrijd van de Lage Landen. Jaar na jaar effent ze het pad voor de grootste comedytalenten van het moment. In de finalistentour zie je de klinkende namen van morgen aan het werk.

Hans Mortelmans & Groep

Integendeel!

vr 22 apr 2022 - 20.15 uur

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.