Barbara Dex, Gunther Verspecht & Jo Mahieu

Dollymentary: The Tennessee Waltz

Op verzoek van vele countryfans kruipen Barbara Dex en Gunther Verspecht opnieuw in de huid van Dolly Parton en Kenny Rogers. Ze hernemen de succesvolle voorstelling Dollymentary (2013). Een akoestische setting ditmaal zodat je de songs in hun meest pure vorm kunt horen.

Zangdiva Barbara Dex bewees de voorbije jaren dat ze in vele genres thuis is, in country komen haar vocale kwaliteiten wellicht het best tot hun recht. Gunther Verspecht is bij het grote publiek vooral bekend als frontman van Stash (van de hit ‘Sadness’).

In 1980 scoort Kenny Rogers een nummer 1-hit met ‘Lady’, in 1981 doet Dolly Parton dat met ‘9 to 5’. Twee jaar later is het bingo voor hun duet ‘Island in the Stream’. Tot op vandaag zijn beide countrysterren goed voor een slordige tweehonderd hitnoteringen en een kwart miljard verkochte platen.

Met bijzonder veel goesting grasduinen Barbara en Gunther opnieuw in de vele hits en strafste songs van countrylegendes Dolly Parton en Kenny Rogers en brengen ze je een intieme, warme en innemende akoestische voorstelling.

 

Barbara Dex: zang
Gunther ‘Stash’ Verspecht: zang, gitaar
Jo Mahieu: gitaar


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro