Het eerste solo-album van Marcel Vanthilt.
Het eerste soloalbum?
Toch wel.

Met ARBEID ADELT! maakt hij al sinds 1981 platen. Het laatste album ‘Slik’ (uit 2015) kreeg tal van lovende recensies en een nominatie voor een MIA in de categorie Nederlandstalig.

In 2001 bracht hij ‘U nu!’ uit, in duo met Ad Cominotto, poëzieteksten waren dat, van o.a. Piet Paaltjens, Gust Gils en Paul van Ostaijen. Er verscheen ook een rockalbum ‘Mensen zijn er teveel aan’ in 2004 en heel wat losse flodders: 'Gaston en zijn zuster' (Radio 1 - Kleur in e-mineur), 'Want ik wil niet' (Radio 1 - Schrijver zkt zanger), 'In mijn pyjama' (Te Gek!? - CD5) en 'Paracetamol/Twee heren' (12inch-maxisingle, Starman Records)

Maar nu is er een eerste volwaardig album in eigen naam.
Tien slijpschijfscherpe tracks geconcipieerd in de Silent Face Studio van en met Arne Van Petegem. Arne is wereldbekend als Styrofoam, produceert in Nederland o.a. Clean Pete en Moss en werkt in België met o.a. Tout Va Bien, Willow en Pieter Embrechts.

Er zijn gewaardeerde bijdragen van Serge Feys (TC.Matic, Arno), Kristof 4T4 Michiels (Hof van Commerce, Meneer Michiels), Thomas Vanelslander (Gorki, Helsinki), Andrew Chi Claes (Stuff, Hamster Axis Of The One-Click Panther) en Leen Diependaele (Samowar, De Roovers).

Live is er een fijn repertoire van nieuwe en bekende nummers. Van 'U nu!' over ‘AA!’ tot ‘CA$HCA$H’, met altijd wel verrassende covers waarbij Kris De Bruyne, Ramones, De Spelbrekers of Ramstein niet gemeden worden.

Alles op een vintage bedje van analoge synths. Veel warme klanken van Ad Cominotto en David Vandenborn èn een breed vocaal spectrum dankzij de veelzijdige stem van Leen Diependaele.

Marcel Vanthilt, origineel als altijd, maar nu muzikaal sterker dan ooit.

Marcel Vanthilt: zang
Ad Cominotto (Arno, Charles & Les Lulus, Meuris, Alain Bashung): keyboards en Moo
David Vandenborn (Arbeid Adelt!): programming, keyboards en special effect
Leen Diependaele (Samowar, De Roovers, Het Paleis): zang, loopstation, keyboards


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro