Mathieu & Guillaume

Als ik van u was


Familie, vrienden, kennissen… Iedereen weet het altijd beter, en met de beste bedoelingen. Van zoveel meningen zou een mens nog beginnen twijfelen aan alles of net volharden in boosheid. Mathieu & Guillaume doen gewoon hun goesting en botsen daarbij wel eens tegen de muur. Maar zoals Toots Thielemans hen ooit toefluisterde, “Guys, make your own mistakes!”. “Als ik van u was” is een voorstelling met songs en verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen. Als ik van u was, ik zou komen kijken!

De broers werden bekend na hun deelname aan X-Factor in 2009. Sindsdien brachten ze twee albums uit. In 2013 waren ze te zien met een wekelijkse rubriek in Iedereen Beroemd op Eén. Al twee seizoenen lang zijn ze elke zaterdagochtend de muzikale Weekwatchers op Radio 2.

Mathieu & Guillaume zijn troubabroers. Ze komen overal graag en nog het liefst daar waar ze hen het minst verwachten. Ze brengen kleinkunst, Nederlands- en Franstalige pop tot moderne chanson. Hun twee stemmen, gitaar en mondharmonica geven de broers een eigen herkenbare sound.

 


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • VVK: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

bekijk ook in cc

Jokke Schreurs Kwartet

Wannes in Jazz

za 12 mei 2018 - 20.15 uur

De composities van Wannes Van de Velde zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Jokke Schreurs koos ervoor ze te benaderen alsof het jazz-standards zijn. Hij heeft ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd en gaat erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek.