Muziek, theater, film en comedy

Muziek in Merksemdok, dat zijn sfeervolle en intieme concerten.

We gaan altijd voor een gezellige huiselijke sfeer, ook voor de concerten in de zaal. Dus ja, dat pintje mag je meenemen in de zaal.

In ons salon staan tafeltjes waar je kan genieten van het optreden.

 

Programma

Edra

Sterk Onversterkt - Volxkeuken

wo 27 okt 2021 - 18.00 uur

Jarenlang ontmoetten Raphael De Cock en Edwin Vanvinckenroye elkaar voornamelijk naast de podia met de intentie ooit samen te musiceren.

E.K. & The Huggs

Feel the groove!

za 30 okt 2021 - 20.15 uur

E.K. & The Huggs brengen covers van 60's tot '90's, beat, motown, pop en een vleugje folk, met een klassieke bezetting van gitaren, bas en drum.

Jaouad

Messias Tour

vr 5 nov 2021 - 20.15 uur

Jaouad Alloul verrast ons met een uniek debuut, gewijd aan verlies en overtuiging. En net zoals de artiest laat ‘Messias’ zich niet in een hokje plaatsen. Het album staat bol van nummers die zich uiteenlopend laten omschrijven als soul, pop, R&B en gospel.

Kamal Karmach

Mag ik even 2021 - Try Out

vr 12 nov 2021 - 20.00 uur

Er zijn nog maar weinig zekerheden in het leven. Gelukkig staat Kamal Kharmach steeds voor je klaar met zijn eindejaarsconference. Met o.a. de ontmaskering van de drugsmaffia en de vaccinatiechaos heeft Kamal genoeg onderwerpen voor een nieuwe, snedige, scherpe en hilarische terugblik op 2021.

Hijaz

Sterk Onversterkt - Volxkeuken

wo 24 nov 2021 - 18.00 uur

Vier topmuzikanten slaan niet voor de hand liggende bruggen tussen verschillende muziekculturen. In de groepsnaam van dit uitmuntende kwartet hoor je zowel een arabische toonladder als een onmiskenbare verwijzing naar jazz.

Get Up Stand Up

Try-Out

za 11 dec 2021 - 20.15 uur

Na drie geweldige edities van GUSU met onder meer Soe Nsuki, William Boeva, Erhan Demirci, Lukas Lelie en Kamal Kharmach als debutanten, wordt het hoog tijd dat we een flinke portie vers talent naar boven scheppen.

Winterfeest

za 18 dec 2021 - 17.00 uur

Merksemdok nodigt je uit op het ‘Winterfeest’. Net als de vorige jaren is iedereen welkom voor dit driegangendiner. Lekker keuvelen met je buur of een nieuwe vriend, op dit hartverwarmende feest is iedereen familie.

Nachtergrond met Joachim BAdenhorst en Peter Holvoet-Hanssen

Sterk Onversterkt - Volxkeuken

wo 22 dec 2021 - 18.00 uur

‘StadsPeter’ Holvoet-Hanssen (stadsdichter Antwerpen 2010-2012), onnavolgbaar troubadour, treedt tegenwoordig op met klarinetvirtuoos Joachim ‘Zero Years Kid’ Badenhorst.

Islam, een nieuwe lichting Erhan Demirci & Khalid Benhaddou

Vooruitdenkers, filosofisch en humoristisch

vr 14 jan 2022 - 20.15 uur

In het eerste deel legt Khalid zijn visie uit, met ruimte voor dialoog en interactie. Nadien speelt Erhan een comedyset waarin hij verschillende verwijzingen maakt naar (de lezing van) Khalid. Door op zijn humoristische wijze feedback te geven zorgt dit voor opluchting in het publiek maar komt de bo

Tiny Legs Tim

Call Us When It’s Over

za 22 jan 2022 - 20.15 uur

‘Call Us When It’s Over’ is het zesde studioalbum van Tiny Legs Tim. Het is een spontane uitbarsting van energie. Een ode aan het “samen muziek maken” na drie maand muzikaal braakland tijdens de eerste lockdown.

Jade Mintjens & Serine Ayari

Stand-up

vr 11 feb 2022 - 20.15 uur

De pittige en charmante Jade Mintjens brengt haar glimlach en gitaar mee op het podium. Met haar sterke comedyshow bezorgt ze je gegarandeerd een lach en een traan op je gezicht. Serine Ayari vertelt over haar leven, over haar Tunesische roots en over hoe het is om een kind van immigranten te zijn.

Maxime Waladi i.s.m. Action Zoo Humain

Le Chicon

do 10 mrt 2022 - 20.15 uur

De jonge theatermaker Maxima Waladi graaft in de multiculti grond van zijn verleden, bezaaid met witloofkroppen en durumtarwe. Wat werpt hij van zich af en wat wenst hij te koesteren? Waladi gaat op z’n Air Maxen op zoek naar zijn wortels en bindt de strijd aan met zijn kwelgeesten.

Humo's Comedy Cup 2021

Finalistentour

vr 11 mrt 2022 - 20.15 uur

Humo’s Comedy Cup is zonder twijfel de meest toonaangevende comedywedstrijd van de Lage Landen. Jaar na jaar effent ze het pad voor de grootste comedytalenten van het moment. In de finalistentour zie je de klinkende namen van morgen aan het werk.

Hans Mortelmans & Groep

Integendeel!

vr 22 apr 2022 - 20.15 uur

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.