Muziek, theater, film en comedy

Muziek in Merksemdok, dat zijn sfeervolle en intieme concerten. We gaan altijd voor een gezellige café sfeer, ook voor de concerten in de zaal. Dus ja, dat pintje mag je meenemen in de zaal. En er staan tafeltjes, je moet het niel heel de tijd vasthouden. Bij de Sterk Onversterkt concerten in het café is er vooraf altijd een volxkeuken. Voor 6 euro krijg je een vegetarisch 2-gangenmenu. 

Onze grote zaal is niet de beste theaterzaal. Maar in ontmoetingscentrum Merksemdok hebben we een grote liefde voor theater. Daarom organiseren we op regelmatige basis wel activiteiten rond theater: theaterbabbels, groepsuitstappen naar de Antwerpse podia met Blinken en Babylon, workshops... houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven! Wil je meer weten over Babylon Theater, theater met anderstalige nieuwkomers?

In de zomer organiseren we voorstellingen in openlucht. In de zomer van 2020 vind je ons in de tuin van het Gildenhuis. 

Programma

Muziek in de Wijk

Zomer van Antwerpen

zo 27 sep 2020 - 15.30 uur

Lachen en luisteren onder de zon met je beste buren-bubbel: welkom op Muziek in de Wijk!

Axl Peleman solo

The Round-Up Sessions

vr 2 okt 2020 - 20.15 uur

Dit concert bevat vroeger werk van bands als Ashbury Faith, Camden en De Kreuners, muziek van de Antwerpse solo-platen en de Volksliekes-projecten, maar ook gloednieuw werk voor een Engelstalige plaat die in 2021 gaat verschijnen. Een soort van best-of, gecombineerd met een intieme try-out.

Muziek in de Wijk

Zomer van Antwerpen

zo 4 okt 2020 - 15.30 uur

Lachen en luisteren onder de zon met je beste buren-bubbel: welkom op Muziek in de Wijk!

Jean Bosco Safari

Private Revolution

vr 6 nov 2020 - 20.15 uur

Jean Bosco vertelt zijn verhaal over ontwrichting, ontdekking, verwondering en doorzetten; een universeel en warm verhaal. De muziek vertelt mee, beschrijft en zet het verhaal kracht bij. Het levensverhaal van een muzikant van Rwanda over The Beatles tot Jean Bosco Safari.

The Moonlovers met Mireille Vaessen

za 12 dec 2020 - 20.15 uur

The Moonlovers en Mireille Vaessen dompelen je onder in de wereld van de blues en soul. Geweldige muziek waar de passie vanaf spat. Een rauwe, eerlijke,krakende, schurende belevenis met nummers van klasbakken als Etta James, Bonnie Raitt, Eartha Kitt, Sippie Wallace, ...

MartHa!tentatief met Johan Petit

Nu het nog kan - Try out

za 16 jan 2021 - 20.15 uur

Op een ochtend fiets ik naar mijn werk. Links van mij het vliegveld. Rechts volkstuintjes. Terwijl de opkomende zon in mijn linkeroog valt, denk ik plots: wat ben ik eigenlijk aan het doen? Het is herfst. De bladeren vallen goudgeel van de bomen en ik rijd overal voorbij.

Nigel Williams

Tijdens de rust

vr 5 feb 2021 - 20.15 uur

Nigels comedy is geënt op de actualiteit. Hij schrijft om de zes maanden een nieuwe show ‘Tijdens de rust’. Tachtig minuten comedy over het leven, de politiek, en waanzinnige wereld waarin we gesukkeld zijn.

Humo's Comedy Cup On Tour

vr 12 mrt 2021 - 20.15 uur

De prestigieuze Humo's Comedy Cup staat al jaren garant voor de nieuwe lichting stand-up comedians van de toekomst. Het wordt stilaan een traditie om de finalisten uit te nodigen in Merksemdok. De winnaar en de twee finalisten worden dan vergezeld door een ervaren MC.

Hans Mortelmans & Groep

Integendeel!

za 10 apr 2021 - 20.15 uur

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.

La Vie Est Riguelle

En route!

za 5 jun 2021 - 20.15 uur

Vijf jaar lang werd Klara opgevrolijkt door de brede glimlach waarmee het Franse lied door Patrick Riguelle en Jan Hautekiet gekoesterd werd. Patrick en Jan konden zich uitleven in de eindeloze collectie parels waarmee la chanson française de wereld verblijdt. Nu zijn ze terug!