GRNDbrekers

Op deze pagina

Wat is GRNDbrekers?

GRNDbrekers is een samenwerking tussen JC Bouckenborgh, Bib Park en CO Merksemdok. Samen werken we aan de uitbouw van een Merksemse makerspace. 

Een makerspace is een gezamenlijke werkruimte voor het maken, leren, verkennen en delen. Die gebruik maakt van hightech machines tot papier en karton. Deze ruimtes staan ‚Äč‚Äčopen voor kinderen, jongeren & volwassenen en hebben een verscheidenheid aan makerapparatuur; 3D-printers, lasersnijders, soldeerbouten …. Het draait vooral rond de maker-mindset om iets uit het niets te creëren en je eigen interesses te verkennen.

Deze ruimtes helpen ook om diegenen voor te bereiden die de kritische vaardigheden van de 21e eeuw nodig hebben op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM). Het gaat om praktisch leren, helpen met kritisch denkvermogen en vergroten zelfs het zelfvertrouwen.

NaaiClub

Iedere maandagvoormiddag van 9 tot 12 uur kan je terecht in de NaaiClub. Onder begeleiding van Bernadette leer je werken met de naaimachine. We werken samen aan verschillende projecten. 

Geen klassieke cursus, maar leren door mee te werken. 

openGRND

Open GRND zijn de vrij toegankelijke momenten van GRNDbrekers, ons fablab. Iedereen is op deze momenten welkom. En dan bedoelen we ook echt iedereen, met of zonder voorkennis. Dit is hét moment om jezelf als maker te ontdekken, hoogtechnologische machines zoals 3D-printers, snijplotters en lasercutter te leren kennen en er ook ineens mee te creëren! Daarnaast kan je natuurlijk ook genieten van een fijne groep en community, waar elkaar helpen en kennis delen een belangrijke plek krijgen.

meer info = hier klikken

IJSbrekers

IJSbrekers is een kennismaking met het project GRNDbrekers. Het is een open STEM aanbod voor jeugd van het 5de en 6de leerjaar. Ze krijgen hierbij een kort en toegankelijk voorproefje van àlles wat hun makerspace of fablab te bieden heeft in #GRNDbrekers.

Meer weten = hier klikken