Één in diversiteit – zo zijn wij!

Foto-expo Rainbow Ambassadors

Fotografe Jill Bertels brengt 10 mensen in beeld. Hun getuigenis is opgetekend in een brochure: wie zijn ze – hoe hebben ze mekaar ontmoet – hoe voelen ze zicht best …

Johanna Pas, auteur, boekhandel De Kartonnen dozen schrijft erover in haar inleiding:

“Deze prachtige tentoonstelling toont hoe divers we zijn, en hoe mooi we zijn in onze diversiteit. Het is een hart onder de riem voor holebi- en transgenderouderen en een eye-opener voor hetero-ouderen die misschien een eenzijdig beeld hadden van holebi’s en transgenders. Moeten zwijgen over jezelf en wie je bent en bent geweest is een hartverscheurende vorm van eenzaamheid, die hopelijk ooit geen enkele puber en geen enkele oudere nog zal hoeven voelen. Wat de Regenboogambassadeurs doen, draagt daartoe bij”.

 

De expo opent tijdens de In Petto week, een week voor de Merksemse 60-plusser. Ze is gratis te bezoeken tot 15 december tijdens onze openingsuren.

 


Praktisch

genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • Merksemdok
  • Emiel Lemineurstraat 72
  • 2170 Merksem

ook iets voor jou?

Workshop Graffiti voor 60+

ma 21 nov 2022 - 13.00 uur

Artistiek bezig en een lak aan vooroordelen? Creatief en jong van geest? (Amateur)kunstenaars zijn nooit te oud om een nieuw medium te leren kennen. Tijdens de week van de senior organiseert Merksemdok een introductie workshop graffiti voor 60+ kunstenaars.

Bal Populaire

La Vie en Rose

ma 21 nov 2022 - 14.00 uur

Merksemdok en het district Merksem slaan de handen in elkaar en trappen de week van de senior af met een gratis Bal Populaire. DJ Danny Van Tichelen (van de fantastische radiozender op Linkeroever) zorgt voor de platen, jullie zorgen voor de sfeer. Draag een roos kledingstuk en Merksemdok trakteert!