Een makerspace is een gezamenlijke werkruimte voor het maken, leren, verkennen en delen. Die gebruik maakt van hightech machines tot papier en karton. Deze ruimtes staan ‚Äč‚Äčopen voor kinderen, jongeren & volwassenen en hebben een verscheidenheid aan makerapparatuur; 3D-printers, lasersnijders, soldeerbouten …. Het draait vooral rond de maker-mindset om iets uit het niets te creëren en je eigen interesses te verkennen, dat is de kern van een makerspace. Deze ruimtes helpen ook om diegenen voor te bereiden die de kritische vaardigheden van de 21e eeuw nodig hebben op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM). Het gaat om praktisch leren, helpen met kritisch denkvermogen en vergroten zelfs het zelfvertrouwen.

Al snel in het project werd duidelijk dat ook andere organisaties in Merksem bezig waren met jongeren dingen te laten maken en hen praktisch leren aan te bieden. Dus een samenwerking was een logisch gevolg. #GRNDbrekers is nu een project waar je aan kan deelnemen op 3 locaties: JC Bouckenborgh, CO Merksem Dok & Bib Park.

Het credo van #GRNDbrekers is ‘Think like an engineerbuild like a lunatic’. We bedenken, we proberen, we falen, en proberen het opnieuw, tot we hebben gemaakt wat we wilden. 
 

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • CO Merksemdok
  • Emiel Lemineurstraat 72
  • 2170 Merksem