Wat zijn jouw mooiste of zwaarste momenten van het voorbije jaar? Wil jij je verhaal delen met een publiek? Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok en De Veerman maken in het najaar een theatrale beleving op basis van verhalen uit de coronaperiode

Theatermaakster Janne de Bruin nodigt je uit om te onderzoeken, ontdekken, delen, verbinden en tonen. Met jezelf, met de ander, met je ruimte, je omgeving en wijk. Ontdek de verhalen van je buren. Geef mee vorm aan het verhaal van je huis, je straat, je wijk.

Wil je je verhaal kwijt, maar werk je liever achter de schermen? We zijn ook op zoek naar creatieve buurtbewoners die mee de kostuums willen maken. Kostuumontwerpster Anita Evenepoel laat je nieuwe materialen en technieken ontdekken. Samen met haar ontwerp en creëer je de kostuums voor de voorstelling. 

Spelen

Je kan kennis maken met Janne op vrijdag 24 september van 13 tot 15 uur.

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag van 13 tot 17 uur. Je kan dan nog steeds aansluiten. 

Kostuums

Anita start met de workshops theaterkostuum op donderdag 30 september. Vanaf dan kan je elke donderdag mee doen van 19 tot 22 uur. 

Voorstelling

In december is er een eerste toonmoment en in januari spelen we voor echt. Welke vorm deze theatrale beleving krijgt, en op welke plek, dat gaan we samen met jullie ontdekken.

Wie zijn Janne en Anita?

Janne de Bruin studeerde aan de Academie voor Theater in Tilburg en Toneelacademie Maastricht. Sinds haar afstuderen in Tilburg (2014) werkt Janne als theatermaakster, docent en coach in zowel Nederland als Vlaanderen. Ze regisseerde locatievoorstellingen, community-art projecten en geeft inmiddels zelf les aan Fontys Academie voor Theater.

Anita Evenepoel is laureate Vlaamse Cultuurprijs voor vormgeving, docente aan de Antwerpse Modeacademie en ontwerpster voor onder andere Scala.

Maar laat dat je niet afschrikken. Ook als je nog een absolute beginner bent, ben je meer dan welkom.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met Koen: koen.pyls@antwerpen.be of 0489 94 59 95 (sms of Whatsapp kan ook).

 

 

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • CO Merksemdok
  • Emiel Lemineurstraat 72
  • 2170 Merksem

Extra