Blues@Dokske

Blues heeft altijd gesproken uit de ziel van de gewone man met veel miserie en ook wel mooie momenten.Geen betere plaats dus dan het Dokske in Merksem om de blues te promoten. In de Mess wisselen 7 maanden lang live optredens en verhalen rond blues elkaar af.

The Blue Chevys

Blues@Dokske

vr 9 nov 2018 - 20.00 uur

The Blue Chevys ontstaan in 1989 tijdens de wilde tienerjaren van de Chevy nozems op de Don Bosco school in Haacht. De bandleden delen een voorliefde voor vintage rhythm & blues, rockabilly en rock & roll en het duurt niet lang vooraleer ze de podia van Haacht en onveilig maken.

Guy Van Looy / Black and Blues (lezing)

Blues@Dokske

vr 14 dec 2018 - 20.00 uur

Van op de katoenvelden in de Mississippi Delta tot in grootsteden als Chicago, Detroit en New Orleans klinkt de blues. Guy Van Looys schetst de geschiedenis van de blues vanaf de begindagen van de holler en de worksong tot op de dag van vandaag.

Big Dave en Jokke Schreurs

Blues@Dokske

vr 11 jan 2019 - 20.00 uur

Zin in een avond eigenzinnige, akoestische in blues gefundeerde muziek? Muzikanten Big Dave en Jokke staan voor een complexloze, gevarieerde vertolking van zwarte rootsmuziek, van Son House tot Bo Diddley.

Guy Van Looy / Victoria Spivey, koningin van de blues (lezing)

Blues@Dokske

vr 8 feb 2019 - 20.00 uur

Guy Van Looy vertelt over Victoria Regina Spivey, een Amerikaanse blueszangeres en songwriter. Tijdens een carrière van meer dan 40 jaar werkte ze onder andere samen met Louis Armstrong en Bob Dylan en richtte ze haar eigen platenlabel op. Een blueslegende!

L' Escaut Blues

Blues@Dokske

vr 8 mrt 2019 - 20.00 uur

Als de blues zo goed gedijt aan de moerassige boorden van de Mississippi, dan moet het ook aan de Schelde lukken. Classic blues is van oudsher het domein van vrouwen. L‘Escaut Blues laat deze wat vergeten tak van de blues opnieuw bloeien.

Guy Van Looy / De blues in New York (lezing)

Blues@Dokske

vr 12 apr 2019 - 20.00 uur

New York was nooit een als bluesstad als Chicogo of Los Angeles. Toch is de periode tussen 1945 en 1960 interessant. Guy Van Looy schets een beeld van de blues in wereldstad New York.

Tiny Legs Tim en Steven Troch

Blues@Dokske

vr 10 mei 2019 - 20.00 uur

Sinds zijn album ‘Melodium Rag’ vormt Tiny Legs Tim een hecht duo met de fenomenale mondharmonicaspeler Steven Troch (Fried Bourbon, Steven Troch Band) en worden alle overbodige attributen achterwege gelaten. Ze spelen volledig akoestisch en met behulp van slechts één enkele micro.